×
HABERLER & ETKİNLİKLER
Sözleşmeleri sonlandırılan uzman çavuşların avukatlığını emekli bir astsubay olan Murat Altay yürütüyor.

"Bununla ilgili disiplin cezası vermeleri gerekirken tutup hiçbir şekilde başka bir yere yansımamış ve devletin resmi kanalı olan CİMER'e yapılmış bir başvuru olmasına rağmen sözleşme fesih gerçekleştiriyorlar" diyen Altay, şikayetin anayasal bir hak olduğunu hatırlattı

Altay, "Sözleşme feshi ile kimse cezalandırılamaz. Burada bir hukuksuzluk var. Basit tabirle usulsüz müracaattan ceza vermek yerine sözleşmeleri sonlandırılıyor" diye konuştu.

"Kararın iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurulacak"

Sözleşmelerin iptalinin isyandan değil, usulsüz başvurudan kaynaklandığını belirten Avukat Altay, uzman çavuşların yalnızca haklarını aradıklarına vurgu yaparak şunları söyledi:

Uzman çavuşlar hak arayamazlar mı? Uzman çavuşlar olana razı mı olmak zorunda. Sözleşmenin iptaline karşın İdare Mahkemesi'ne dava açacağız. Daha önce de benzer kararlarımız vardı. Anayasal hakkını kullanarak CİMER'e başvuran bir uzman çavuşa disiplin cezası vermişlerdi, Biz o disiplin cezasını bile iptal ettirmiştik. Şimdi olayı farklı kılan 56 kişi olması.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/cimere-sikayette-bulunan-uzman-cavuslarin-sozlesmeleri-sonlandirildi-1893102
Diğer Haberler & Etkinlikler
Astsubay, uzman çavuşu döverek hastanelik etti
Anıtkabir'de Bülent Ersoy'a şemsiye tutulması nedeniyle komutanların cezalandırılması doğru mu? Emekli askerler cevapladı
Usulsüz müracaattan ceza vermek yerine sözleşmeleri sonlandırılıyor
Sözleşmeleri sonlandırılan uzman çavuşların avukatlığını emekli bir astsubay olan Murat Altay yürütüyor.
ALTAY HUKUK & DANIŞMANLIK Tüm Hakları Saklıdır. © 2022 Medyatör İnteraktif